petak, 28. travnja 2017.

Rolada sa kremom od vanilije i jagodama








Sutra slavim svoj rođendan i odlučila sam napraviti ovu prefinu roladu  moj novi recept za koji me inspirirala  moja voljena baka i moje sjećanje na nju.


                                                                       


 SASTOJCI:
 

- 4 jaja
- 1 jušna žlica kakaa     
- malo ekstrakta od vanilije
- 90 g šećera
- 85 g bezglutenskog brašna



SASTOJCI ZA KREMU:

 – 2 vrećice pudinga od vanilije
  – 100 grama maslaca (klasičnog ili bez laktoze)
– 850 ml mlijeka(klasičnog ili bez laktoze)

-  jagode (po želji količina sitno narezane)

 Za kremu skuhajte puding od vanilije prema uputama na pakiranju, a zatim u njega umiješajte maslac.


 * Umjesto pudinga, možete skuhati klasičnu slastičarsku kremu od vanilije.


                                                           



PRIPREMA:

 Istući bjelanjke u snijeg, zatim istući žumanjke sa šećerom da bude pjenasto i blijedo, dodati brašno, vaniliju i kakao. Umiješati par žlica snijega da razrijedite mješavinu pa onda polako umiješati tu smjesu u snijeg, pazeći da ne istisnete zrak.  




                                                                          



 Razmažete smjesu na plitki kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C 10 do 15 min. 
Kad je biskvit za roladu gotov, roladu zarolajte zajedno s papirom za pečenje u vlažnu krpu i pustite kratko da se ohladi. 
Zatim maknite krpu i papir te pripremljenom kremom (u koju ste umiješali jagode) namažite biskvit pa ga ponovno zarolajte. 

Pustite da se ohladi i ukrasite po želji.


Dobar tek!

                                             

Nema komentara:

Objavi komentar